Sidst opdateret November 30, 2022

Interview me Janni Ree


Siden 2012 har min mand Karsten Ree ejet Karen Blixen Camp, der ligger i et wild life i Kenya. Her tager vi bl.a. ned for at undslippe hverdagen herhjemme - men også for at gøre en forskel. Det er vores yndlingssted at tage hen, når vi vil væk fra det hele, og være helt os selv. Det er virkeligt afslappende at bo på Savannen, her er ingen andre turister eller byer i nærheden. Jeg har været afsted flere gange med Karsten. Man flyver eksempelvis til Holland, og herfra er der ca. 8 timer til Nairobi. Det sidste stykke vej foregår med et lille ruteflyv i 45 minutter, og hvis dyrene ikke lige gider flytte sig fra landingsbanen, kan det ske at man må tage en lille runde mere, det er meget charmerende.

 

Afrika er naturligvis safari. Så kører vi ud i vores biler på Savannen. Jeg forstår ikke, hvordan de kan finde vej, Savannen er kæmpe stor og alting ser ens ud. Men de finder vej, og vi kommer helt tæt på løverne og de andre dyr. Løverne er fuldstændig ligeglade med bilerne, de kommer helt hen og læner sig op af vognen, det er så fascinerende.

 

Billede af en gepard mor og to små unger. På det andet billede ses Masai-mænd. En af de ting du får med hjem ud over oplevelsen er de mest fantastiske billeder.

Der er 75 personer ansat i Karstens camp, og man har gjort en bemærkelsesværdig indsats for at redde elefanterne fra at blive slået ihjel af krybskytter. Med droner har de kunne overvåge området og begrænse antallet af elefantmord. For et halvt år siden købte Karsten en helikopter, så nu kan de reagere hurtigt. Fra at der blev dræbt 80 elefanter om året i Mara North området, er tallet nu på omkring 35. Man siger at elefanterne vil blive udryddet i 2026, hvis krybskytteriet fortsætter.

 

Løverne er fuldstændig ligeglade med bilerne, de kommer helt hen og læner sig op af vognen, det er så fascinerende. Masai'erne taler glimrende engelsk, og så er de gode til at danse.

I området bor Masai'erne. De har et tæt samarbejde med resortet og er også støttet økonomisk bl.a. ved leje af jord.Vi støtter også de lokale skoler med møbler og yder økonomisk bistand til børn der har mistet deres forældre. Vi tager på besøg i landsbyer af små kokasse-hytter og handler blandt andet masai-tøj og smykker. Masai'erne taler glimrende engelsk, og så er de gode til at danse. Vi er langt væk fra urolighederne i storbyen Nairobi. Alt ånder fred og idyl på savannen.

  

Fantastisk udsigt fra luksusteltet. Her er der direkte udsigt til Mara-floden med flodheste.

Som gæst bor du i et stort luksustelt med en dejlig seng, varmt vand, gulv og alt hvad man kan ønske sig. Der er restaurant og en bar. Al maden er inklusive og man spiser alt fra bøf til kylling og fisk. Campen fungerer også som en kokkeskole for de lokale masaier. Campen ligger på breden af Mara floden, du kan sidde på verandaen og kigge ud over floden. Om aftenen kan du høre at flodhestene står op af vandet og gnubbe sig op af teltet. De er altså store sådan nogle, skal jeg hilse og sige, men så kommer vagterne og jager dem væk. Når mørket falder på, går der vagter rundt og passer på gæsterne, så man kan sove trygt.

 

Her er et billede af os fra et af de store luksus telte. Som gæst bor du i et stort luksustelt med en dejlig seng, varmt vand, gulvtæpper og alt hvad man kan ønske sig.

Som gæst bor du i et stort luksustelt med en dejlig seng, varmt vand, gulvtæpper og alt hvad man kan ønske sig. Siddende på den smukke savanne med fantastisk udsigt og lune tæpper i den stille sommer-regn, erklærede Karsten sin kærlighed og friede til mig. I Kenya er regn et positivt tegn på frodighed. Campen er med til at gøre en forskel for elefanterne, et dyr de holder meget af. Karsten overvåger området med droner og har købt en helikopter, så man kan handle hurtigt.

Efterlad meget gerne en kommentar nedenfor i kommentarfeltet.

https://imgur.com/

RELATEREDE ARTIKLER


Din mening: Hvad synes du?

Du skal være logget ind på facebook for at kommentere.