Sidst opdateret June 7, 2022

Man bliver aldrig færdig med Rom. Det kulturelle udbud, det italienske køkken, god vin og ikke mindst shoppingudbuddet udgør denne by til den perfekte weekendrejse. Men det kan være svært at finde ud af, hvor der er bedst at bo. Byen er en dyr by at bo i, og især i centrum, omkring de historiske områder, hvor man skal regne med tæt på 1.000 kr. per nat på et centralt beliggende 3-stjernet hotel, mens 4-stjernede hoteller kan koste op mod 1.800 kr. per nat. I denne guide kommer vi med tre forslag til gode områder at bo i, og foreslag til hoteller. Alle steder er udvalgt af vores faste netværk, der har et godt kendskab til Rom.

Rom er inddelt i forskelige bydele som vist på billede herunde:

Roms historiske centrum (Lilla) består af forskellige historiske bydele, som er Piazza Navona, Pantheon, og Campo de Fiori. Nord for Pantheon ligger området kaldet Den Spanske Trappe. På den anden side af floden Tiberen, ligger de charmerende områder Trastevere og Gianicolo (rødt), mens Vatikanet (orange), ligger nord for Gianicolo. Nord For Vatikanet ligger Prati (lyserødt). Vest for Colosseum ligger området Monti (blå) og Ancient Rom og Colesseum ligger mod syd (gul).

Must sees: Colosseum, Vatican Musset, Peterskirken, Forum Romanum og Palatinerhøjen, smid en mønt i springvandet ved Trevi fontænen (især smukt om aftenen, hvor springvandet er lyst op) Og selvfølgelig de spanske trapper i Piazza di Spagna.

Hvor skal man bo i Rom?

Piazza Navona, Pantheon, Campo de Fiori i Roms historiske centrum.

Her skal du bo, hvis du vil opleve Roms historiske centrum, med de mange flotte pladser, museer, gode restauranter og hvis du er okay, med de mange turister. Der er dog lang til metroen og selvom der kører busser, så er det lidt besværligt at komme ud af bydelen. Hotellerne i dette område er for det meste mindre boutique hoteller og ret dyrt at bo i højsæsonen, der strækker sig fra maj til start oktober.

Billede: Piazza Navona er en af de kendte store pladser i Rom, hvor der er et imponerende springvand.

Colosseum. Perfekt og centralt ift. offentlige transport.

Her skal du bo, hvis du gerne vil bo i nærheden af Colosseum, der er fyldt med seværdigheder. Her ligger også en metrostation, der samme med de offentlige transpot muligheder betyder at man kan komme godt rundt. Der ligger mange gode små hoteller ved Colosseum i forskellige prisklasser.

Billede: Colosseum er et gigantisk amfiteater, som står midt i Rom. Den er 524 meter i omkreds og 48 meter høj.

Trastevere. Meget autentisk og stadig tæt på det meste.

Her skal du bo, hvis du går efter autentisk stemning og god central placering.Trastevere er Roms ældste bydel med smalle gader, charme og masser af gode restauranter og stadig tæt på det antikke Rom. Om aftenen kommer er der meget liv i gaderne med mange restauranterne. Efter et godt måltid mad og vin i den bedste romerske kvalitet, kan du fortsætte ud i nattelivet. Trasteveres mange barer og natklubber kan underholde dig til langt ud på natten.Området er billigere end det historiske centrum og Colosseum.

Billede: Det charmerende område Trastevere byder på mange små og store pladse og hyggelige smalle gader.

Hoteller:

På budget: Hotel Esposizione Roma.

Familievenligt: Hotel Tridente Suites. Rejser man som familie er det værd at undersøge muligheder på Airbnb.

Luksusophold:The St. Regis Rome og Sofitel Roma Villa Borghese.

 

RELATEREDE ARTIKLER


Din mening: Hvad synes du?

Du skal være logget ind på facebook for at kommentere.