Sidst opdateret July 26, 2017

New York er verdens mest imponerende smeltedigel af kulturer, sprog, interesser, byliv, shopping og madoplevelser.

New York er byen, hvor du møder godbidder fra forskellige tidsperioder - herunder Frihedsgudinden fra 1800-tallet, China Town, samt de højteknologiske reklameskilte på Times Square, skylines og luksuriøse modebutikkerne på Fifth Avenue.

Hvis du overvejer, at tage en tur til New York, så har mulighedernes by alt hvad hjertet begærer. Vi har lavet en lille guide til dig, der planlægger en tur til The Big Apple!

10 hurtige tips!

heart Nyd en cocktail på Top of The Strand på Strand Hotel ( 33 West 37th Street, New York), hvor du får lækre drinks og kan nyde udsigten over Manhatten og Empire State Building.

heart Gå på opdagelse med Food tours: Du får en helt fantastisk oplevelse og der er masser af mad og sjove fakta om områderne og restauranterne. Du kan booke og læse mere om turen her: www.foodsofny.com

heart Drik drinks på Jimmy på The James Hotel (27 Grand St, New York ) i SoHo.

heart Gå en aftentur over Brooklyn bridge til Brooklyn og se solnedgangen over Manhattan. Hele Brooklyn området er spækket med gode restauranter og kaffebarer.

heart Tag på vinbaren Ruffian Wine Bar & Chef´s Table (125 East 7th Street mellem 1st Ave & Ave A). Et lille hyggeligt fransk bistrokøkken der servere mange forskellige vine og lækkre retter hvor kærligheden ligger i råvarerne.

heart En guidetur ved Ground Zero er en spændende og meget rørende tur om historien og facts, som du ikke kan læse dig til andre steder.

heart Hvis du er til jazz, så skal du tage på Smalls Jazz Club  (183 W 10th St, New York) stedets historie går langt tilbage, og er et af New Yorks mest legendariske jazzsteder. 55 Bar  (55 Christopher St, New York, NY ) kan du høre moderne jazz i hyggelig omgivelser.

heart New York har masser af shopping muligheder, men vil man spare penge på mærkevarer og især amerikanske mærker, så er Woodbury outlet center det helt store udsalgsmakka, du må gå glip af!

heart Hvis man har lyst til en super amerikansk klassisk madoplevelse, så spis på Ellens Stardust Diner med syngende tjenere og hele molevitten – lige ved Broadway og Times Square.

heart Downloade appen Ulmon -det er en app med City maps, og så kan man finde de højest ratede restauranter i området, samt seværdigheder.

heart The High Line Park er New Yorkernes grønne åndehuller og er en park som er placeret syv meter over jorden. Fra parken er der fabelagtige udsigter og nye vinkler på byen, skylinen og udsigt til Hudson floden, og så er det helt gratis at komme ind.

(Foto: The High Line Park)

Den bedste udsigt over byen fra Empire State Building og Top Of The Rock

Hvis du vil opleve den bedste udsigt ud over Manhattan, så skal man gøre det fra Empire Building, der ligger på shopping gaden mellem Fifth Avenue og West 34th Street. Fra Top Of The Rock kan man også se Empire State Building, og samtidig har man en smuk udsigt  udover Central Park. Der kan være meget lang kø foran Top Of The Rocks og godt at besøge fra morgenstunden, hvor der er mindre kø. Empire State Building er klart smukkere om aftenen, hvor den lyser op og flot udsigt over New York by night . Prøv også Rockefeller Center (45 Rockefeller Plaza). Her kan du tage en perfekt selfie med den storslåede skyline i baggrunden, hvor du også kan fange Empire State Building.

Times Square

Times Square ligger midt i New York City, hvor 7th Avenue og Broadway mødes. Pladsen der er kendt for sine rullende neonlys, og hvor man får et rigtigt indtryk af den pulserende by uanset hvilket tid på døgnet.

Central Park

Når I har brug for en afslappende pause mellem sightseeing og shopping, så tag en tur i Central Park. Her kan du snuppe en lækker frokost i Whole Foods Market på Columbus Circle, eller tage en picnickurv og nyde dagen midt i naturen. I kan sidde på en af bænkene eller finde et roligt sted under et træ og observere joggere og hundeluftere passere. I den sydlige del af parken kan du kigge forbi Wollman Rink, hvor der om vinteren er skøjtebane.

(Foto: Central Park)

Ellis Island og Frihedsgudinden

Frihedsgudinden har siden 1886 budt folk velkommen, når de sejler ind i havnen når de sejlede ind i havnen - turister og immigranter såvel som hjemvendte amerikanere. Frihedsgudinden betyder begyndelsen på et nyt liv for millioner af mennesker, og er et symbol på New York og var en gave til New York fra det franske folk tilbage i 1886. Man skal tage en båd fra Battery Park. Man skal forvente at det kan tage lang tid ,at skulle forbi sikkerhedskontrol og de mange turister, så sørg for at starte turen fra morgenstunden.

Museer, du ikke må gå glip

Metropolitan Museum of Art (1000 5th Ave) Er man i New York og har bare den mindste kulturinteresseret, så er det her stedet. Her er frit valg på alle hylder angående total nydelse af kunst og diverse historiske temaer. Det er det tredjestørste kunstmuseum i verden, og præsenterer de vigtigste kunstskatte fra hele verden. Når I har brug for en lille pause mellem udstillingerne, kan du nyede en cocktail i deres bar The Cantor Roof Garden Bar, der har en smuk udsigt udover New York.

( Foto: The Cantor Roof Garden Bar)

Omkring Rockefeller Center finder du Museum of Modern Art (MoMa). Det et det fantastiske hjem til nogle af verdens førende samlinger af moderne kunst. Det er et must-see for enhver kunstelsker!

New York har mange gode museer og The Frick Collection (1 E. 70th St., Fifth Ave.) er derfor ofte overset. Dette smukke museum er mit favorit museum i et palæ der var ejet af kunstmaleren og industrimanden Henry Clay Frick. Efter hans død blev det åbnet for offentligheden og har nogle af de mest udsøgte kunstværker. Et must see og koster 22 dollars per person, men om onsdagen kan man selv bestemme, hvor meget man vil batale for indgangen.

(Foto: The Frick Collection)

Hvis du er interesseret i naturhistorie, så bør du absolut finde tid til Museum of Natural History (Central Park West & 79th Street). Gå tilbage i tiden og oplev dinosaurer og gamle skeletter, og lære en masse om jordens opbygning. Der er nye og spændende udstillinger hele tiden og den store bygningen, er i sig selv er et vidunder, så sørg for at observere de imponerende omgivelser.

Musical er et must, når man er i New York

New York er kendt for deres Broadways og musicals. Byen byder på alt fra klassisk operashows til moderne musikshows. Du kan vælge at booke din billet hjemmefra i god tid og jeg plejer at bruge denne hjemmeside, der har alle de populære shows til gode priser.

Sightseeing bustur

Er det din første tur til New York, så er sightseeing med de berømte hop-on–hop-off dobbeltdækkerbusser et must og en god mulighed for at se alle byens kendte seværdigheder. Du kan hoppe af og på så mange gange, du ønsker, og der er masser af stedet man kan købe disse ture omkring bl.a. Times Square.

Helikoptertur over Manhattan

Det er en helt fantastisk oplevelse at se byen fra luften og selv om det godt kan lyde lidt dyrt at flyve i helikopter, så ligger priserne fra omkring 199- 360 dollars inkl fee for 15-20 minutters flyvetur. Der er mange forskellige helikopterfirmaer i New York, som tilbyder ture over Manhattan, så det er en god idé at undersøge, inden du drager afsted.

Rundt i New York

New Yorks Metro er meget velfungerende, der gør det nemt og hurtigt at tilbagelægge længere strækninger og koste 2.5 dollars per tur. Er man trætte i fødderne kan man hoppe ind i en af de velkendte Yellow Caps taxaer.

Transport til og fra lufthavnen: om du lander i John F. Kennedy Lufthavn, La, eller i Newark, så er det let at komme til byen. Der er forskellige Shuttle busser, der vil tage dig til Manhattan, og en enkelt tur koster omkring $ 7 til $ 18 pr. person.

Tip! På Times Out New York kan du se alle kommende arrengementer i byen, finde gode restaurenter og fuld guide over alle oplevelser.

 

 


 

RELATEREDE ARTIKLER

  • Relaterede artikler:

Din mening: Hvad synes du?

Du skal være logget ind på facebook for at kommentere.