Sidst opdateret July 4, 2017

Seværdigheder i Barcelona- vores guide til byens bedste områder, ophold og spise!

Cataloniens hovedstad Barcelona er en af Europas mest populære rejsemål, og det med rette; byen er en skattekiste af kulturoplevelser, gastronomi, shopping, arkitektur og design. Noget af der der tiltrækker mange turister til Barcelona er naturligvis de mange kilometer sandstrand, der ligger få minutters gang fra det pulserende byliv. Stranden er tæt befolket om sommeren og der er et fantastisk liv og glade dage blandt lokale og turister.

Vi har samlet nogle af de bedste steder at overnatte, spisesteder og de mest berømte kvarterer i byen. De mange kunstnere der gennem tiden har sat deres præg på Barcelona, er med til at give byen sin helt specielle charme og identitet.

Det Gotiske Kvarter (Ciutat vella)

(Det Gotiske kvarter byder på mange charmerende gader)

Det Gotiske Kvarter er en af de mest berømte områder i byen og ligger i hjertet af den gamle del af Barcelona. Området i den gamle bydele, Barri Gotic og Born er mest besøgte, og her kan man sagtens være i mange dage, uden at skulle kede sig. Men det kan anbefaldes at komme rundt og se Barcelonas andre kvarterer. Området omkring Rambalaen (Las Ramblas) er det mest besøgte sted i Barcelona- her ligger de mest berømte shopping butikker og masser af museer kun få skridt væk. Restauranterne er ikke de bedste i dette kvarter ( masser af turist fælder, desværre) men der er masser af steder værd at besøge og nogle gode spisesteder vi anbefalder ( se nedenfor)

Ophold: Hotel Ohla er hip og energisk, med en smuk rooftop pool og perfekt til sommerophold! Mercer Hotel er et smukt boutiquehotel med en vidunderlig beliggenhed og så servere de den bedste morgenmad. Er man til top luksus, så vil vi anbefalde at bo ned til stranden på W Hotel Barcelona hotellet er kendt over sin særlige silhuet og publikummet er til stor del ungt, velhavende eller fra den kreative klasse. Hotel Arts Barcelona er et af de bedst kendte hoteller i byen, der også ligger ned til stranden. Af disse hoteller kan vi bedst lide Hotel Arts, hvor vi har oplevede både service og udvalget af gastronomiske muligheder helt i top.

Spise: Barcelonas mest berømte madhal Boqueria Market, ligger i dette område, og er virkelig et sted man skal besøge, når man er i Barcelona

(Boqueria Market, La Rambla, 91, 08001 Barcelona)

Bydelen Grácia

Bydelen Grácia, nord for Placa Catalunya, er et skægt bohemekvarter med kunstnerhappenings i gaderne. Mange tager turen til Gràcia-kvarteret for at besøge Gaudís surrealistiske have-anlæg Park Güell, men kvarteret har meget andet at byde på fra alternative kulturoplevelser, spændende shopping og masser af lokal stemning i en bydel, hvor turismen ikke er specielt iøjnefaldende. Gracia er kendt for sin festival, som bliver holdt fem dage i August, hvor de lokaler dyster om den flotteste dekorering i nabolaget. Resultatet er meget spektakulært, og om aftenen kommer festen rigtig til live med drinks og forskelligt slags musik.

Ophold: Gracia området er bedst kendt for boutique hoteller og også nogle gode hoteller og hotellejligheder. Vi anbefalder Generator Hostel og Casa Gracia budget ophold for både par og familier. Hvis du er på udkig efter et luksusophold, så skal I booke et ophold på det ikoniske hotel Casa Fuster. Hotellet var engang byens dyreste hotel at overnatte på, da det blev bygget i år 1907. Man har holdt fast i sin charmerende historiske stil, og i dag er man et af Barcelonas bedste boutique-hoteller.

Spise:Tapasbaren Gasterea servere den bedste tapas og ligger i Poble Sec. Her kan man få mange forskellige slags tapas i en livlige atmosfære og til billige priser. De fleste tapas koster ikke mere end 4€, så hvis i er flere kan i spise for under 7€, desserten koster omkring 2€. Et andet super lækkert spisested er La Petita .Ved første øjekast en lille og anonym restaurant, men når man først har sat sig og prøvet maden og stemningen, bliver den et fast indslag når man rammer Barcelona.

 

(Fantastisk, kreativ mad, og super stemning på La Petita)

L’Eixample

(Tapas baren Cerveceria Ciudad 18, Rambla de Catalunya )

Bydelen Eixample Esquerra strækker sig gennem hele byens centrum og er et meget populært område, for lokale og besøgende. Eixample-kvarteret, hvor flere af Gaudís berømte og bestemt seværdige huse står, er også et af Barcelonas mere eksklusive kvarterer med smukke, modernistiske etageejendomme, dyre butikker på Rambla de Catalunya og P. de Grácia og utallige superrestauranter i alle priskategorier. Kvarteret byder på både budget hoteller og nogle af de bedste luksushoteller til rimelig priser.

Ophold: Af luksusophold i Eixample kan vi anbefalde H10 Casa Mimosa 4* Sup og Olivia Balmes (med en fantastisk rooftop pool). Er du på udkig efter et ophold til en rimelig pris, så kan vi anbefalde Hotel Praktik Bakery, der ligger 5 minutters gang fra Diagonal Metrostation. Mandarin Oriental Barcelona er et überlækkert hotel og for dig, som ikke vil gå på kompromis med noget som helst. Beliggenheden er helt perfekt lige på Passeig de Gràcia

Spise: Der er så mange fantastiske spisemuligheder, hvis man er i humør til en gennemautentisk tapasservering, skal man slå et smut forbi Cerveceria Ciudad Condal (18, Rambla de Catalunya). Her flokkes lokale ældre og unge om små borde i det rustikke kælderlokale for at spise pan con tomate og patatas bravas og drikke vermouth og sherry fra træfadene bag baren. Er man til sushi, så er Wakasa et must!

( Carrer de Verdi, 39, 08012 Barcelona)

Montjuïc

( Det enorme museum Museu Nacional d´Art de Catalunya på Montjuïc)

Montjuïc er et lille bjerg, hvis fod starter ved udkanten af Barcelonas centrum. Montjuïc byder på en fantastisk udsigt over hele Barcelona og Middelhavskysten. Der er også mange seværdigheder og mange museer på Montjuïc. Helt oppe på toppen ligger Montjuïc-fæstningen, der et populært udflugtsmål for lokale og en flot oplevelse for gæster i Barcelona. En stor del af de olympiske anlæg fra 1992 ligger også på Montjuïc. Joan Miró - manden, der skabte unik kunst ud af kruseduller og farveklatter har sit imponerende og flotte museum på Montjuïc.

Ophold: Vil man gerne bo i rolig omgivelser og væk fra byen og nyde sin ferie med den bedste udsigt, så kan vi anbefalde Hotel Radas, der ligger i kort afstand fra Fira Barcelona. The Wittmore- Adults Only Hotel byder på lækker overnatning i Sants-Montjuïc-kvarteret. Den eksklusive atmosfære og personligt tilpassede services gør dette luksus hotel til et fantastisk sted at bo.

Spise: Quimet & Quimet, og La Tasqueta De Blai er to helt fantastiske tapasrestauranter- stedet at tage hen, hvis du ønsker at opleve stemningen på en ægte spansk pintxos bar.

(La Tasqueta De Blai)

Hvor bor du i Barcelona? Har du et godt favoritsted, eller gode fif til Barcelona? Vi vil gerne høre om dine opdagelser i kommentarerfeltet.

RELATEREDE ARTIKLER


Din mening: Hvad synes du?

Du skal være logget ind på facebook for at kommentere.