Sidst opdateret July 4, 2017

Mandag D. 1. JULI 2019 KL. 08:02

Hvis du år efter år kommer hjem fra sommerferie og føler dig fattig som en kirkerotte, så er der store penge at spare, hvis du er ude i god tid og booker sommerferien for næste år allerede nu. I hvert fald hvis du lige holder visse ting for øje.

Ifølge råd fra Susanne Arvad, indehaver af Finanshuset Arvad, så skal man sørge for at lægge et budget for, hvad en ferie maksimalt må koste. Og det er ikke nok bare at vælge et beløb, man må se på, hvor man gerne vil hen, og hvad det typisk koster per overnatning, og hvordan man gerne vil rejse; charter eller rutefly?

Hun vurderer, at selv om pengene er små, så kan de fleste godt finde nogle hundrede kroner at lægge til side på en konto eller i en kagedåse i starten af hver måned. Fordelen ved at spare op til ferien er også, at så kan du købe, når rejserne er billigst.

Ole Stouby, indehaver af rejsesøgemaskinen Travelmarket - anbefale at købe flybilletterne i januar måned, her holder charterselskaberne tit "køb tidligt"-udsalg, og rejser man med rutefly, så ryger de billigste billetter altid først. Hvis man bestiller i januar, så kan man sandsynligvis spare en 20-25 procent, og hvis man selv sammensætter rejsen - så helt op til 40-50 procent, vurderer Stouby.

Men når man så først er klar til rejsen, så skal man undlade at udvikle feriehjerne, for mange kommer hjem med et gedigent overtræk, når de har været på ferie.

- Man har tendens til at slå den fornuftige hjernehalvdel fra, når man først er på ferie. Mange regner ikke efter, hvad tingene koster og køber lidt ekstra, siger Susanne Arvad. Hvis du finder en rejse, du gerne vil på, så undersøg om bureauet har en afdeling i Tyskland eller i Sverige. Hvis rejsen er billigere her, så brug det som argument. Så kan de ofte slå et par hundrede af prisen per person, anbefaler Susanne Arvad.

Hun mener ikke at mad på ferien ikke behøver at koste mere end mad herhjemme, for ofte går man ud og spiser både til frokost og aftensmad på ferie. Derfor mener Arvad, at nogle børnefamilier kan spare lidt ved at tage den ellers dyre all inclusive-løsning, fordi pengene ikke hænger lige så løst, når der er mad, drikkevarer og pool hjemme på hotellet. Til gengæld kan man sikre sig lidt ekstra euro at shoppe for, hvis man tør tage livtag med rejseselskaberne og prutte om prisen.

Hos TUI bekræfter man, at prisen er bedst for dem, der er tidligst ude. Allerede over sommeren 2017 sættes de første rejser til salg til næste år, og med dem følger en "bestil tidligt"-rabat, lyder det fra pressechef Nicolai Thorsen.

Fakta: Her er de mest populære chartersøgninger

- Grækenland

- Mallorca

- Spanien

- Kreta

- Tyrkiet

Kilde: solfaktor.dk. & b.dk

/ritzau/FOKUS

 

RELATEREDE ARTIKLER


Din mening: Hvad synes du?

Du skal være logget ind på facebook for at kommentere.